Siirry sisältöön

Tervetuloa blogi osioomme. Täällä käsitellemme ajankohtaisia aiheita alaltamme ja vähän muualtakin. Toivottavasti viihdyt blogimme parissa.

Keittiöremontti

Keittiöremontti on toinen kalliimpi osa kodin remonttia kylpyhuone remontin ohella. Kannattaako sijoittaa tuhansia euroja kotiinsa, kun vanha keittiökin on ”ihan” hyvä.

Harvemmin asiakkaamme onkin hankkimassa uutta keittiötä vanhan tilalle, jota on katsellut jo kymmeniä vuosia. Vanha keittiö voi tosiaankin olla vielä ihan ok. Varsinkin jos katselee muuten kotinsa yleiskuntoa. Sitä vain tottuu siihen kaikkeen ympärillään. Jossain roikkuu katossa maalit vähän ehkä ja seinissä on vanhoja naulan reikiä yms. Keittiössä voi puuttua kahva jostain ovesta ja maalit vähän kuluneet, kaapiston ovet ottavat hieman kiinni ja liesikin on aika verkkainen….

Keittiöremontti kotiin
Kulunut keittiö

Yleensä keittiöremontti tulee eteen, kun ostetaan uusi koti. Varsinkin silloin asunnon kunto selviää, kun sieltä on tyhjennetty kaikki kalusteet, taulut, matot yms. Silloin tulee mieleen remontti. Ennen, kuin muuttaa sisään voisi maalauttaa seinät ja katot. Uusi lattiakin olisi kiva. Keittiö kaapit on aivan loppu, joten uusi toimiva keittiö koneineen pitäisi saada.

Keittiö kaapistoissa toimitus ajat vaihtelevat ja voi joutua odottelemaan pitkäänkin. 5 viikkoa on vielä ihan normaali odotusaika. Ja kodinkoneissa joitakin malleja voi joutua odottamaan, jopa kuukausia. Nämä asiat kannattaakin kysyä ennenkuin tekee päätöksiä minkä keittiön valitsee. Toki ulkonäkö varmasti on kaikille tärkeä sekä toimivuus ja laatu, mutta toimitusaika on hyvä ottaa huomioon.

Nykyään pieneenkin keittiöön halutaan kaikki koneet helpottamaan arkea. Astianpesukone, induktio liesi, uuni, täyskorkea jääkaappi/pakastin ja mikro.

Tässä esimerkki asiakkaan ostaman pienen kaksion keittiöstä, joka oli palvellut edellisiä asukkaita jo 50v. Kaapiston ovet olivat vaihdettu jossain vaiheessa, mutta rungot olivat alkuperäiset.

Keittiöremontti kaksiossa
Keittiö kaapistojen purku
Keittiöremonnti ja kaapistojen asennustyö
Keittiö remontti

Vanhat keittiön kaapistot haluttiin vaihtaa uusiin toimivampiin kaapistoihin ja samalla uusitaan koneet. Tähän huoneistoon valittiin Ikean keittiö. Kuten kuvasta huomaa, ei sähköpistorasia ollut kovinkaan turvallisessa paikassa. Kun ottaa vielä huomioon  sen,  että kiinteistöön oli tehty linjasaneeraus ja sen yhteydessä uusittu sähkökeskus ja keittiölle tulevat sähköt niin huh,huh. Kukahan tämän oli tarkastavinaan????

Purkutyön jälkeen tilanne näytti sitten tältä.

Keittiön asennustyöt
Keittiön kaapistojen purku

Seuraavaksi korjaillaan vähän pintoja sekä maalataan seinät, jotka jäävät näkyviin. Takaseinästä puramme lastulevyn pois välitilan kohdalta, jotta pääsemme eroon kurjasta saumasta. Se rikkoo laatoituksen aikanaan, kun sauma elää. Tilalle asennetaan Gyproc-levy, jonka päälle veden eristys. Laataksi tähän keittiöön oli valittu valkoinen Metrolaatta. Metrolaatta on saanut nimensä metroasemilla varsinkin New Yorkissa paljon käytetystä 10x20cm laatoituksesta, joka on asennettu tiilikuvioon. Laatassa on selvät faasit laatan ympärillä, joka tekee siitä niin halutun.

Keittiöremontti laadukkaasti
Suosittu Metrolaatta keittiössä

Tässä oli keittiöremontti blogi kirjoituksen ensimmäinen osa. Toisessa osassa korjailemme seiniä ja teemme pohjatöitä uudelle upealle ja laadukkaalle Ikea keittiölle. Tervetuloa lukemaan.