Siirry sisältöön

Tervetuloa blogi osioomme. Täällä käsitellemme ajankohtaisia aiheita alaltamme ja vähän muualtakin. Toivottavasti viihdyt blogimme parissa.

Keittiöremontti osa 2

Tervetuloa lukemaan keittiöremontista, vaikka se ei kohdallasi olisi ajankohtainenkaan niin voit saada siitä vinkkejä ja ideoita tai jotain mikä olisi hyvä tarkistaa omasta keittiöstäsi.

Tämä kirjoitus on jatkoa edelliseen keittiöremontti kirjoitukseen ja siinähän oli vanhat kaapit ja koneet poistettu ja näkymänä oli seinä. Lähdetään siis ensin tekemään sille jotain tarpeellista.

Tässä huoneistossa oli ollut linjasaneeraus (putkiremontti) aivan äskettäin ja silloin oli tehty nuo kipsilevy palat ilmanpoisto putken ympärille sekä viemäröinti ja vesijohtojen tulo kohdan päälle. Mielestäni taloyhtiön olisi kannattanut uusia samalla taustalla näkyvä lastulevy esimerkiksi kipsilevyllä. Niin nyt ei kuitenkaan oltu tehty. Levy ei ollut muutoin hapertunut, kuin työtason päältä, jossa se oli ollut veden sekä vesihöyryn kanssa tekemisissä.

Keittiö uusinta
Välitilan takaosan korjaus

Kuvassa näkyy, että huonoksi päässyt välitilan pohjarakenne uusittiin kipsilevyksi, joten saatiin ehjä ja puhdas pohja tuleville metrolaatoille. Suora ja sileä pohja on tie valmiin pinnan onnistumiseen. Seuraavaksi laattojen alle jäävä pohja käsiteltiin primerilla (tartunta-aine) ja sen päälle Ardexin 8+9 vedeneriste. Tämä katsottiin aiheelliseksi tässä kohteessa, koska pohjalla oli tuo lastulevy. Saatiin se nyt tässä samalla suojattua ennen laatoitusta. Tämä ei kyllä muutoin ole tarpeelinen teko.

Ardex 8+9 vedeneriste
Pohjan vedeneristys

Nyt päästään sitten asentamaan keittiökaappeja paikoilleen. Koneet ja tiskiallas tulevat samoille paikoille, kuin ennenkin, joten mitään kummempaa muutostyötä ei tarvittu. Ennen kaappien asennusta kuitenkin asensimme uuden lattian keittiöön. Tässä vaiheessa kannattaa huomioida mahdolliset putkityöt sekä sähkötyöt. Mitä valaistusta tarvitaan? Vaatiiko sähköt päivitystä yms.

Keittiöremontti
Kaapistojen asennus keittiöön.

Kaapistojen asennuksessa on otettava huomioon muutama tärkeä seikka. Tarkkuus asennuksessa, jotta kaapit tulevat suoraan helposti. Väkisin vääntämällä virhe moninkertaistuu visuaalisesti lopputuloksessa. Kaapit asennetaan ja kiinnitetään kunnolla seinään. Allaskaapin pohjalle vuotokaukalo tai jokin muu vastaava sekä läpivientien tiivistys silikonilla. Nämä taloyhtiö vaatii mahdollisten vuotojen varalta. Oikein tehtynä mahdolliset vesivuodot tiskialtaan alta valuvat kaapin oven sekä rungon etuosan välistä lattialle, josta ne on helppo havaita. Jos näin ei toimita mahdolliset vuodot huomataan, kun alakerran naapuri niistä kertoo. Myös astianpesukoneen sekä jääkaapin alle tulee laittaa tulvakaukalo.

Metrolaatta
Metrolaatta välitilassa

Kaapistot asennettuna sekä pöytätaso tiskialtaineen. Nyt laatoitetaan kaappien väli. Tässä oli valittu suosittu Metrolaatta välitilaan ja sehän kyllä kruunasi koko keittiön. Koneet paikalleen ja sitten on sähkömiehen vuoro asentaa valaisimet, pistorasiat ja kytkeä koneet. Lopuksi hän tekee vielä mittauspöytäkirjan sähköistä taloyhtiölle. Tässä taas yksi keittiö remontti ja kyllähän siinä kaikki muuttui. Hienot uudet kaapit, kodinkoneet nykyaikaa ja kaikki juuri sellaista, kuin asiakas halusi.

Keittiö remontti onnistuneesti.
Uudet kaapistot keittiöö

Keittiöremontin yhteydessä maalattiin koko huoneisto uuteen uskoon joten nyt on kaikki tiptop, kun kph oli remontoitu linjasaneerauksen yhteydessä.

Onnea uuteen kotiin ja mahtavia hetkiä uuden keittiösi kanssa.