Pohjatyöt

Pohjatyöt ovat tämänkertaisen artikkelimme kohde. Siis ne työt, jotka jäävät valmiin pinnan alle. Tarvitseeko niitä tehdä? Kyllä se maali seinässä pysyy tai...

Pohjatyöt
Kirjoittanut
Pauli Kaasinen
Julkaistu
1.7.2024
Lukuaika
4
min
Kategoria
Maalaus- ja tasoitetyöt

Pohjatyöt

Pohjatyöt ovat tämänkertaisen artikkelimme kohde. Siis ne työt, jotka jäävät valmiin pinnan alle. Tarvitseeko niitä tehdä? Kyllä se maali seinässä pysyy tai ovessa. Nykyajan maalit on niin hyviä……vai miten se nyt oli. Niin, miten se nyt olikaan? Otit taulun seinästä vaihtaaksesi sen paikkaa ja seinämaali lähti mukana. Seinän pinnassa on omituisia pehmeitä patteja tai näyttää ettei rissa ole pyörinyt tai pinnassa on kraaterimaisia reikiä….Olisikohan sittenkin jäänyt jotain tekemättä, kun tuli niin mukavan nopeasti valmiiksikin?

Pohjatyön merkitys selviää ennenpitkää

Pahimmillaan maalipinta kuorii irti pohjastaan. Sen korjaaminen onkin sitten isompi juttu. Pohjatyöt kannattaa aina tehdä hyvin mitä ikinä tekeekään.

Vanhan maalipinnanpesu:

Seinäpinnoilla maalipinnan pesu soodalla tai maalipesulla poistaa vanhasta maalipinnasta lian, rasvan, noen, pölyn ja muut epäpuhtaudet ja näin siihen muodostuu hyvä tartunta uudelle pintamaalikerrokselle, tapetille tai pohjamaalille.

Puhtaalla pohjalla maali pysyy

Tapetti:

Vanhatapetti kannattaa poistaa aina. Jos tapetin maalaa tai tasoittaa ei lopputulos ole häävi. Joskus tapetti voi olla tiukassakin, mutta pois se on saatava. Tapetin poistoon on olemassa erilaisia liuoksia esim. Kiilto Easy Remover tai sitten niitä voi höyryttää irti. Voi myös ihan vaan kostuttamalla ja vaikka lisää liisteriä vähän sekaan niin pysyy pitempään kosteana yms. Tämän työn jälkeen sitten huolellinen pesu. Vanha liisteri tai liima on saatava pois, sillä se ei ole hyvä pohja millekkään seuraavalle vaiheelle.

Irtoava tai huonosti kiinni oleva vanha pinnoite:

Pohjatyöt on tässäkin oleellisen tärkeät ja heikosti kiinni oleva rakenne kannattaa poistaa jo ennen pesua. Muutoin kaikki on turhaa ja kalliit materiaalit menevät hukkaan.

Turha maalata, jos pohja on heikosti tehty

Eli siis irtonaisen pinnoitteen poisto jos sellaista on ja huolellinen pesu. Mitä seuraavaksi? No sitten pohjamaalaus, jos pohja sitä vaatii. Jos maalattavaa pintaa täytyy kittailla on paikat hyvä pohjamaalaa ennen kittausta silloin, kun pinta on puhki. Jos pinta halutaan  ylitasoittaa on se pohjamaalattava. Tällä varmistetaan tasoitteen tartunta vanhaan pinnoitteeseen. Pohjamaali valitaan kunkin tilanteen mukaan. Käytetäänkö vesi- vai liotinohenteista pohjamaalia. Kriteerinä ei voi olla kuitenkaan se, että liuotinohenteiset haisevat, joten…Varmin tapa hyvään loppu tulokseen on käyttää juuri liotinohenteista pohjamaalia. Varsinkin, jos olet epävarma. Huomioi kuitenkin, ettei lateksilla maalatun pinnan päälle kannata laittaa liotinperäisiä tuotteita vaan pesun jälkeen siihen vesiohenteinen pohjamaali.

Siinähän sitä taas oli materiaalia hyvään lopputulokseen. Vielä tähän lopuksi muistutus. Pintamaalin alla olevat virheet ja puutteelliset työvaiheet näkyvät korostetusti lopputuloksessa.

Huonosti tehdyt pohjatyöt näkyvät valmiissa maalipinnassa

Ota meihin yhteyttä niin tehdään kaikki oikein kerralla. Yhteistiedot.

Maalaus-Skaala Oy

Tarjoamme kaikki kotisi remontissa tarvittavat palvelut sulavasti linkitettyinä toisiinsa. Tarjoamme laadukkaat maalaus- ja tasoitetyöt, sekä kattavat remonttipalvelut, kuten keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kokonaisvaltaiset huoneistoremontit. Palvelemme Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudun alueella.

Soita 041 522 5462

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates