Tapetin poisto

Muovipintaisista ja imemättömistä ja maalatuista tapeteista kannattaa ensin kokeilla repiä kuiviltaan pinta pois. Se lähtee helposti varsinkin palstautuvista (kerros) tapeteista. Jos ei lähde, raavi pintaa esim. teräs harjalla tai karkealla hiomapaperilla ja kastele pinta kuumaan veteen kostutetulla sienellä ja sulje ikkunat ja ovet työn ajaksi, jotta kosteus huoneessa säilyy. Voit lisätä veteen halutessasi hieman liisteriä niin ei tarvitse kostuttaa niin usein. Kostuta pinta n. 10 minuutin välein 3-6 krt. Ota teräs lasta (n. 200mm leveä) ja aloita jostain kohtaa varovasti kokeilemaan irrotusta, jos lähtee helposti vedä liuskat käsin irti. Jos ei niin tee se lastalla, mutta älä vahingoita pohjaa niin säästyt tasoituksilta. Jos on useampi kerros tapetteja niin tee kerros kerrallaan. Lopuksi tuuleta huone huolellisesti kosteudesta. Muista suojata lattiat ennen aloitusta.

Seinän maalaus

Aluksi suojaa lattiat hyvin. Pohjamaalaa maalaamattomat seinät ensin rakennuslateksilla tai varsinaisella pohjamaalilla. Pinnan kuivattua hio pinnat kevyesti tai käy lastalla läpi (lasta viistosti seinään nähden). Kittaa reiät ja tasoita epätasaisuudet. Hio paikat ja paikkamaalaa pohjamaalilla. Hio vielä paikkamaalatut kohdat niiden kuivuttua kevyesti. Seuraavana päivänä voit aloittaa pintamaalauksen. Käytä tähän seinälateksia. Kiilto asteen päätät sinä. Kuivissa tiloissa yleensä käytetään puolihimmeää maalia. Esim. Tikkurilan Joker tai Harmony. Pyydä maaliin sävytys haluamaasi sävyyn sitä ostaessasi. Riittoisuus lukee purkin kyljessä. Huomaa tässä, että joudut tekemään pinta maalauksen 2x. Maalaa sisäkulmat pensselillä n. 30-50mm kulmasta ulospäin tiukasti. Jos haluat katon ja seinän olevan eri maalilla tai eri sävyllä (katto yleensä himmeällä, valkoisella kattomaalilla) rajoita seinämaali tässä vaiheessa n.10-15mm katon kulmasta alaspäin. Työhön saa maalikaupasta ns. rajoittajan, jolla työ on helppo tehdä. Rajoita siis kaikki seinät ensin ja sitten rissaamaan. Rissalla (tela) maalatessa maalaa vai yhteen suuntaan. Jos maalaat suunta ylöspäin niin aloita työ ensin ylhäältä niin, että maalaat ensin yläpuolen seinästä ja sitten alapuoli. Jos huonekorkeus on vaikka yli 2,5m voit jakaa seinän useampiin kerroksiin. Kun olet tasoittanut maalin levityksen jälkeen ylöspäin esim. n. 500mm leveydeltä älä koske enää pintaan tai maalaa sitä enää. Pinta nahoittuu nopeasti ja jos sitä vielä rissaat ei jälki ehkä miellytä.

2017-03-15T14:51:18+00:00